Informácie o šťavách

Často kladené otázky zákazníkov:

Otázka č. 1: Dobrý deň, chcem sa spýtať, musím šťavu skladovať v chladničke?

Odpoveď: Nie, nemusíte. Úplne stačí, ak šťavu skladujete pri izbovej teplote, je ale potrebné ju zbytočne nevystavovať priamemu slnečnému žiareniu. Samozrejme, najlepšie však chutí dobre vychladená.

 

Otázka č. 2: Ako rýchlo musím šťavu po otvorení spotrebovať?

Odpoveď: Po otvorení do 30 dní.

 

Otázka č. 3: Mám podnik, reštauráciu/bar a rád by som svojim zákazníkom vo svojej prevádzke ponúkol Vaše zdravé šťavy, ale nie som zo Žiliny a ani okolia. Bolo by možné šťavy doviezť, prípadne odoberať tovar pravidelne?

Odpoveď: Samozrejme, pokiaľ sa jedná o odber väčšieho množstva tovaru, prípadne nastolenia dlhodobejšej spolupráce, dokážeme tovar po individuálnej dohode zákazníkovi doviezť až na miesto, kam si požaduje.

 

Otázka č. 4: Kde si môžem Vaše šťavy zakúpiť?

Odpoveď: Buď priamo tu, na našej stránke, alebo u našich zmluvných partnerov v blízkosti Vášho okolia.

 

Otázka č. 5: Dočítala som sa, že Vaše šťavy sú bez akýchkoľvek chemických prísad, je to pravda?

Odpoveď: Áno, presne tak. Naše šťavy, ktoré zákazníkom ponúkame, sú pravé a 100%, bez pridaného cukru, vody, chemických prísad, farbív či aromatických látok. Jedná sa teda skutočne o 100% prírodný, zdravý a chutný produkt.

 

ROZHOVOR S KONATEĽOM:

Redaktorka: Dobrý deň prajem pán konateľ, vítam Vás v našej redakcii.

Dobrý deň, ďakujem za pozvanie.

Redaktorka: Ako 1. otázku by som sa rada spýtala, v čom vlastne spočíva výroba takejto 100% šťavy a čo všetko tomu predchádza, keď sa ja ako konečný spotrebiteľ už napijem hotového produktu?

No predchádza tomu mnoho vecí... Myslím, že sa to začína tým, že vložíte semiačko do zeme, z ktorého vyrastie krásna jabloň :) Z jabĺčok (plus teda samozrejme okrem iného čerstvého ovocia a zeleniny, ktoré do našich štiav pridávame) sa následne pomocou lisu za studena vytlačí všetka šťava, ktorá je precedená od prírodných nečistôt a zbavená škodlivých baktérií zahriatím na krátku dobu vysokou teplotou. Následne je (dá sa povedať) špeciálnou technológiou šetrne rozlievaná a vákuovo balená do pevných plastových sáčkov o objeme 5L, ktoré sú potom vložené do obalov z papierových kartónov a následne distribuované konečným zákazníkom.

Redaktorka: Vraveli ste, že šťavu pred zabalením zahrejete na určitú teplotu, tak ak som to správne pochopila, bola reč o pasterizácii?

Áno samozrejme, to je potrebné na odstránenie choroboplodných zárodkov, prípadne baktérií, ktoré by mohli v šťave začať kvasiť počas skladovania, kde je týmto procesom toto riziko úplne odstránené. Len viete, pani redaktorka, často krát si ľudia zamieňajú pojmy... Totiž to lebo, pasterizácia je prírodne založený proces (vysvetlím za chvíľu), kdežto konzervácia je proces chemický, kde práve dochádza k tomu, že sú do potravín pridávané konzervanty a podľa mňa, zbytočné chemické prísady pre dosiahnutie efektu dlhotrvácnosti... My sme toto úplne odbúrali, práve už spomínanou špeciálnou technológiou vákuového balenia.

Redaktorka: No a vraveli ste, že nám vysvetlíte ten proces pasterizácie.

Aha áno. No takže pasterizácia je vo svojej podstate na prírodnej báze založený proces, pri ktorom šťavu zohrejeme na krátku dobu na teplotu pod bod varu (zvyčajne niečo medzi 60-75°C), kde dôjde k zlikvidovaniu škodlivých mikroorganizmov a zároveň v šťave zostanú zachované všetky nutričné hodnoty, vitamíny a zdraviu prospešné látky, ktoré ju robia tak zdravou. Tento spôsob ošetrovania nápojov vynašiel v polovici 19.-teho storočia francúzsky vedec Louis Pasteur. V dnešnej dobe sa bežne pasterizuje mlieko, niektoré druhy piva, vína a v neposlednom rade, samozrejme, aj ovocné šťavy a džúsy.

Redaktorka: Sú Vaše šťavy vhodné aj pre batoľatá?

Budem sa síce už opakovať, ale ako som hovoril, naše šťavy sú bez akýchkoľvek chemikálií, konzervantov, prídavných látok či umelých farbív a práve naopak, obsahujú množstvo prírodných vitamínov a zdraviu prospešných látok, takže určite áno, bez problémov sú vhodné aj pre úplne malé detičky.

Redaktorka: Na záver by som sa rada spýtala, čo Vás vlastne priviedlo na myšlienku zaoberať sa ovocnými šťavami?

Viete čo... Okrem iného v podstate hlavne nedostatok takýchto výrobkov a hlavne kvalitných výrobkov v danom segmente na našom trhu. Ak sa aj nejaké produkty nájdu, väčšinou sa jedná o výrobky z koncentrátu – a to žiaľ nemá absolútne nič spoločné s pravými 100% ovocným šťavami, ktoré zákazníkom ponúkame my. Možno sa mýlim, ale skutočne začínam mať pocit, že ľudia sa trochu prebúdzajú a začínajú sa seriózne zaujímať o to, čo v skutočnosti konzumujú a čím sa stravujú. Veď myslím, že aj v televízii bežala relácia – "jste to, co jíte" a v podstate je to celé o tom. Veď aj civilizačné choroby (cukrovka, nezdravý cholesterol, atď..) a aj tie úplne bežné (napr. chrípka, angína, rôzne alergie a pod...), ktoré sú spôsobené najmä oslabenou imunitou organizmu od nedostatku živín a vitamínov, sú v konečnou dôsledku spôsobené práve nezdravou životosprávou. Na jednu stranu, chápem bežne ťažko pracujúceho občana, že jednoducho nemá čas si odšťavovať kilá a kilá jabĺk, aby mal každý deň na stole čerstvú šťavu a práve preto sú naše produkty v tomto smere tak obľúbené. Veď aj ja sám osobne, v podstate za akýchkoľvek podmienok, vždy radšej uprednostním pohár chutnej 100% ovocnej a zdravej šťavy, pred nejakou sladenou a éčkami prešpikovanou limonádou. Aj v obchodoch som si všimol, že si ľudia skutočne omnoho častejšie čítajú zadné etikety a zloženie výrobkov pred tým, ako ich vložia do košíka, než tomu bolo povedzme pred pár rokmi...

Moment.. aká bola vlastne otázka? :)

Redaktorka: Že čo Vás priviedlo na myšlienku...

Aha, no áno, tak v podstate okrem toho, čo som už spomenul, som chcel na trh zaviesť skutočne jedinečný a kvalitný produkt, ktorý si, dúfam, v budúcnosti nájde obľubu u každého.

Redaktorka: A čo cena? Keďže sa teda jedná o skutočných 100%, nebude príliš vysoká?

Práveže to je na tom to najzaujímavejšie, že cena oproti ostatným, obyčajným produktom z koncentrátu je v podstate rovnaká, ba dovolím si tvrdiť, že po prepočte na 1dcl aj dokonca nižšia, pretože sa jedná o cenovo výhodné 5L balenie. Takže skutočne, napríklad, príde človek do reštaurácie, chce niečo zdravé na pitie a donesú mu malinkú sklenenú fľašku o objeme 2 dcl (dokonca ani nie ozajstnej 100% šťavy), za cenu 1,40,-€... Tak to mi príde skutočne predražené, keď sa zamyslím, že my sa s cenami našich štiav vieme zmestiť cca +/- do 1,10,-€ za celý Liter. Takže si myslím, že práve cena (keď odmyslím celkovú kvalitu nášho výrobku) bude okrem iného pre zákazníka viac ako zaujímavá.

Redaktorka: Takže vyzerá to tak, že zoznam otázok sme vyčerpali, chcem sa Vám srdečne poďakovať za to, že ste prišli medzi nás a za rozhovor s Vami.

Ja Vám ďakujem za pozvanie, bola to zaujímavá skúsenosť.

Redaktorka: Želám Vám pekný deň.

Aj Vám pani redaktorka, všetko dobré :) dovidenia.